Yoga en Ayurveda Zwangerschapscursus (NL)

Start
Nov 12
Repeats
5 times
Price
€ 250.00
Availability
17 spots

5-delige Yoga en Ayurveda Zwangerschapscursus

 

Yoga tijdens je zwangerschap om in balans te blijven en je krachtig te voelen is niet nieuw. Eigenlijk is dit voor veel (aanstaande) moeders de eerste keer dat ze naar een yogales gaan en dat is niet voor niets. Met yoga krijg je meer lichaams- en ademhaling bewustzijn wat niet alleen de belangrijkste ingrediënten zijn voor een gezonde zwangerschap, maar ook voor een natuurlijke bevalling.

 

Bovendien kan de juiste yoga tijdens je zwangerschap je ook helpen om beter met stress om te gaan. Iets waar we allemaal mee te maken hebben in het moderne en snelle leven. En zoals we inmiddels weten, heeft dit niet alleen invloed op jou, maar ook op de baby in je buik (bekijk Anna Verwaal’s TED Talk: “From womb to world” als je hier meer over wil weten).Tijdens deze cursus krijg je handvatten om je lichaam en ademhaling te gebruiken voor het verminderen van stress. Waardoor je zenuwstelsel opnieuw geprogrammeerd kan worden en je stresshormonen verlagen. Iets wat je ook goed kan gebruiken tijdens je bevalling en waarvan ik met zekerheid durf te zeggen dat het misschien wel het grootste geschenk is dat je jouw ongeboren kindje kunt geven.

 

Een ander onderwerp dat in deze cursus aan bod komt, is natuurlijk meer bewustzijn van je bekken. Dit helpt je niet alleen met een neutrale en gezonde houding tijdens je zwangerschap, maar geeft je ook meer inzicht in hoe je zwaartekracht kunt gebruiken om natuurlijk te bevallen. Wanneer je namelijk meer bewustzijn hebt van je bekken en hoe je bekken in je lichaam gepositioneerd zijn kun je jezelf trainen om een goede houding aan te leren bij alles wat je doet. Daarmee verklein je de kans op zwangerschapskwalen zoals bekkenpijn (ook wel bekkeninstabiliteit genoemd).

 

Tot slot zal ik je tijdens deze lessen praktische Ayurveda tips & tricks geven om je zwangerschap stralend door te komen en je voor te bereiden op je kraamtijd.Elke les duurt 120 minuten. We starten met een praatje (Ayurveda, bekken, houding, etc.) en sluiten af met een fijne zwangerschaps yogales inclusief oefeningen die je mee naar huis kunt nemen om je fijn in je lichaam te voelen in deze fantastische maar ook kwetsbare periode. Verder is er veel ruimte voor (persoonlijke) vragen, zodat ik zeker weet dat je voldoende take-aways hebt om nog meer van deze tijd te genieten.

 

Mijn belangrijkste doel? Jou helpen bij het belichamen van een goede houding, meer inzicht geven in hoe Ayurveda je kan helpen tijdens je zwangerschap & kraamtijd en het meegeven van handige (ademhalings-)oefeningen, zodat je dit niet alleen tijdens de lessen maar ook in je dagelijkse (zwangere) leven en tijdens je bevalling kunt gebruiken.

 

Onderwerpen die aan bod komen:

●      Leer jezelf een goede houding aan tijdens je zwangerschap

●      Word je meer bewust van je bekken en bekkenbodemspieren (en leer hoe je deze kunt ontspannen)

●      Ademhalingsoefeningen voor tijdens de zwangerschap en bevalling

●      Leer je zenuwstelsel te ontspannen, zodat je lichaam minder stress hormonen produceert

●      Yoga oefeningen voor tijdens je zwangerschap die je thuis kunt doen

●      Ayurveda zwangerschap en kraamtijd tips & tricks

●      Het gebruik van simpele lichaamsoefeningen tijdens de bevalling

●      Hoe je meer kracht kunt opbouwen en je energie kan bewaken; en

●      Hoe je een diepe connectie met je kindje kunt opbouwenHet is natuurlijk niet mogelijk al deze topics in één les te behandelen en daarom zou het fantastisch zijn als je alle 5 de lessen mee kunt doen. Mocht dat niet uitkomen voor je dan is het ook mogelijk je in te schrijven voor een losse les. Indien er nog plekken vrij zijn komen deze een week van tevoren beschikbaar. Hiervoor kun je de workshop pagina in de gaten houden of jezelf alvast op de wachtlijst zetten door een mailtje te sturen naar info@thewhitedoorstudio.nl.

 

Voor wie?

De cursus is geschikt voor elke moeder (to be) in het tweede of derde trimester. Omdat je in het eerste trimester iets anders nodig hebt dan in je tweede en derde trimester is deze cursus niet geschikt voor moeders (to be) in het eerste trimester. Dit is om de veiligheid van jou en je kindje te waarborgen.

 

Wat heb je nodig?

Zorg voor makkelijk zittende losse (yoga-)kleding. Het liefste met wat laagjes en warme sokken om het heel comfortabel te maken voor jezelf tijdens de talk. In de studio zijn genoeg props (matten, dekens, bolsters, etc.) aanwezig, zodat je niet hoeft te sjouwen met je mooie buikje. Verder is het handig om een notebook mee te nemen waarin je aantekeningen kunt maken. Veel schrijven hoef je trouwens niet, want ik heb alle theorie voor je uitgetypt. Die krijg je een week voorafgaand aan iedere les per mail toegestuurd.

 

Data:

Vrijdag 12 nov, 18.00-20.00 uur

Vrijdag 19 nov, 18.00-20.00 uur

Zondag 21 nov, 12:00-14:00 uur

Vrijdag 26 nov, 18.00-20.00 uur

Vrijdag 3 dec, 18.00-20.00 uur

 

Prijs:

Package deal - 5-delige cursus voor 250 euro

Losse les - 60 euro

 

De cursus komt bij veel zorgverzekeraars in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Check hiervoor de voorwaarden van jouw zorgverzekeraar.Refund policy

We geven geen refunds maar indien er een wachtlijst is, kunnen wij je in contact brengen zodat je je plekje kan doorverkopen. Stuur een mailtje naar info@thewhitedoorstudio.nl als we je kunnen helpen.

 

Kom je meedoen?Liefs, Kim


Dates and times

Day 1
Fri, november 12, 2021 • 18:00 — 20:00 GMT+1
Day 2
Fri, november 19, 2021 • 18:00 — 20:00 GMT+1
Day 3
Sun, november 21, 2021 • 12:00 — 14:00 GMT+1
Day 4
Fri, november 26, 2021 • 18:00 — 20:00 GMT+1
Day 5
Fri, december 3, 2021 • 18:00 — 20:00 GMT+1

Your teacher

KV

Kim van der Veer

Instructor

Kim began her growth journey in 2013. She now shares a life with Jochem, her daughter Miki and son Moos, exploring motherhood through her mantra: ‘the only thing that matters is Love.’ While her search for balance is an ongoing practice, her focus lays on prioritizing the power that lies within her, to sculpt her world and purpose, one conscious movement and decision at a time.As a former lawyer, Kim quickly learned that the way to her heart was through nourishment of her physical, mental, and emotional body. As a joyous dreamer, Kim’s purpose of helping others discover the healing qualities of yoga and Ayurveda has been a critical direction-giver in her practice. Gingerly illustrating the clarity and calmness, a practice can boast in order to live a truly fulfilled life.It took Kim years to truly grasp what her practice could mean as a way of life support, and she has been searching for tools to convey the beautiful ancient wisdom that stems from the mindfulness traditions to translate them in a language that speaks to everyone from that moment on.

Yoga en Ayurveda Zwangerschapscursus (NL)

17 spots available